** Genomineerd ** Westerwal – Een Modern Hoofdstuk in Historisch Groningen

** Genomineerd door de vakjury van de Groninger Architectuurmaand **


Heeft u nog niet gestemd voor de Groninger Architectuurmaand?
Dan nodigen wij u uit om uw stem uit te brengen voor Westerwal. Dit kunt u doen door de QR-code te scannen of via deze link.

In het hart van de stad, waar het Hoendiep ooit een levensader was voor handel en industrie, staat Westerwal, een woonproject doordrenkt met historie en karakter.

De architectuur van Westerwal, stoer en industrieel, eert het verleden van dit gebied. Hier waar ooit molens draaiden en schepen werden gebouwd, ademt de bebouwing nog altijd de geest van ambacht en arbeid.

Westerwal doet meer dan alleen woningen bieden; het vormt een brug tussen de moderne stad en haar industriële erfgoed. Dit woonproject, samen met het Suikerunieterrein, verbindt oude en nieuwe industrieterreinen met het kloppende hart van de stad.

De openbare ruimte is doordacht ontworpen, met centrale assen van betonstraatstenen en groene oases. De hof- en kadewoningen rijzen majestueus op uit het straatniveau, bieden privacy en laten het verleden herleven.

Langs de straatkant van het appartementencomplex staan vijf sculpturen, gemaakt door beeldhouwer Gert Sennema. Deze handen, elk met een verschillend aantal vingers omhoog, zijn niet alleen oriëntatiepunten voor bewoners en bezoekers, maar geven het gebouw een uniek karakter dat past bij de omgeving.

Westerwal vertelt het verhaal van de stad, van haar verleden tot haar toekomst, en nodigt bewoners en bezoekers uit om de geschiedenis te ervaren in het moderne leven.

MWPO
LAOS Landschapsarchitectuur B.V.
Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers
Friso Bouwgroep