Op weg naar de toekomst: een ontdekkingsreis langs de Nedersaksenlijn

Een brede delegatie uit de tweede kamer ging op uitnodiging van de Stichting Nedersaksenlijn op werkbezoek tijdens de ‘Week van de Nedersaksenlijn’. Ook wij mochten een bijdrage leveren aan deze boeiende reis langs een deel van de route van de Nedersaksenlijn, van Groningen tot aan Coevorden.

De reis begon bij het hoofdstation in Groningen en voerde langs verschillende haltes, waaronder Europapark en Midden-Groningen, voordat we aankwamen in Veendam. Tijdens de rit deelden lokale experts en vertegenwoordigers uit diverse sectoren hun inzichten over de impact van de Nedersaksenlijn op de regio.

In Veendam stapten we over op de historische trein van de STAR, die ons naar Stadskanaal bracht. Onderweg werden we geïnformeerd over de plannen en mogelijkheden die de Nedersaksenlijn met zich meebrengt, van woningbouw tot economische ontwikkeling.

In Stadskanaal werden we hartelijk ontvangen door lokale ondernemers en overheidsfunctionarissen, die hun visie deelden op de toekomst van de regio. Het was inspirerend om te zien hoe de Nedersaksenlijn niet alleen een infrastructuurproject is, maar ook een katalysator voor samenwerking en groei.

De reis eindigde in Coevorden, waar we werden bijgepraat over de plannen voor de stationsgebieden en de bredere impact van de Nedersaksenlijn op de gemeenschappen langs de route. Het was een dag vol nieuwe inzichten en ontdekkingen, die alleen maar versterkten dat de Nedersaksenlijn een project is dat mensen samenbrengt en de regio verbindt.