Het informatiecentrum dingt mee naar de prijs voor het BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024

We nemen deel aan de BNA verkiezing Beste Gebouw van het Jaar 2024 en hebben het Informatiecentrum van het nieuwe stationsgebied Groningen ingediend voor de competitie.

Het tijdelijke informatiecentrum in Groningen fungeert als het centrale punt voor de ontwikkeling van de wijk. Het bevordert kennisuitwisseling en inspireert mensen met tentoonstellingen, concerten en festivals. Het centrum dient als ontmoetingsplek, startpunt voor rondleidingen en overlegplatform voor stakeholders. Ook fungeert het als kantoor voor de projectgroep van de wijkontwikkeling en wordt het gebruikt voor evenementen die levendigheid in de buurt brengen.

Het ontwerp van het informatiecentrum bestaat uit hergebruikte stelconplaten, een romneyloods en geprefabriceerde kantoordozen die verplaatsbaar zijn. Het gebouw is opgedeeld in twee klimaatzones: de loods en de kantoorruimten. De loods wordt verwarmd door luchtverwarming en kan in de zomer worden geopend om buitenruimte te creëren. De kantoorruimten zijn geïsoleerd en voorzien van circulaire materialen. De Solar Palm op het terrein wekt elektriciteit op en de pantry wordt ingenieus opgelost met een verplaatsbare foodtruck.

Het resultaat is een flexibel en slim gebouw voor weinig geld.

Bekijk onze inzending via de volgende link: https://bna.nl/gebouw-van-het-jaar/overzicht/inzendingen/595