The Student Hotel, Groningen

AAS Initieert AAS Ontwerpt AAS Werkt uit aardbevingsbestendig werken wonen gerealiseerd

PROJECT
Groningen is een echte studentenstad. Ook onder internationale studenten wordt de stad steeds populairder. Het studentenhotel met 365 kamers voorziet in deze behoefte. Naast een gemeubileerde kamer zitten er veel voorzieningen in die speciaal voor deze doelgroep bedoeld zijn, zoals studie en ontmoetingskamers een gym, maar ook een fiets als vervoer voor in de stad. Verder is er een espressobar een restaurant en een openbare binnentuin.

Het is een groot stoer gebouw als een verwijzing naar het industriële verleden van dit deel van de stad. Om toch visueel aan te sluiten bij de kleinschaliger gebouwen in de omgeving zijn de gevels opgedeeld in verschillende verspringende vlakken voorzien van een reliëf.
De verschillende raamdetaillering dragen hierin bij. Op de eerste tot en met de vierde etage zitten kaders met een diepe negge, de hogere etages hebben het raam vlak in de gevel. Op de hoek van het pand zitten, speels boven elkaar, enorme ruiten.
Daarachter bevinden zich de gezamenlijke keukens met en blik op de stad. De plint van het gebouw met zijn interieur en het gebruik zichtbaar door zijn grote ruiten zoeken nadrukkelijk de aansluiting met de stad en verhogen de belevingswaarde met de straat.
Het restaurant en de espressobar zijn een goede aanvulling op de voorzieningen in de buurt.


OPDRACHTGEVER
The Student Hotel, Amsterdam

PROJECTONTWIKKELAAR
Mensenborgh BV, Rotterdam

ADRES
Ebbingekwartier Blok 8

AANNEMER

B: Plegt -Vos Noord, Assen
E: Bectro, Amersfoort

CONSTRUCTEUR
Grontmij Nederland BV, Groningen

ADVISEUR
Nieman Raadgevende Ingenieurs BV, Zwolle

OPPERVLAKTE
ca. 13.000 m2

DATA
start ontwerp: 2014