Dijkzicht, De Zeilen Meerstad

AAS Ontwerpt wonen in ontwikkeling

De huidige woningen zijn  sterk geïnspireerd op hun voorgangers, met behoud van dezelfde karakteristieke kenmerken en het kenmerkende niveauverschil. Echter, de vormgeving en het volume van de woningen werden op een eigentijdse, moderne en strakke manier herontworpen. Het resultaat is een nieuwe generatie woningen die uitkijken op het prachtige Slochterdiep.

Een opvallend kenmerk van deze dijkwoningen is het split-level ontwerp. Bij elke verdieping ga je een halve bouwlaag omhoog. Dit creëert niet alleen een visueel interessante dynamiek in de woningen, maar optimaliseert ook het gebruik van de beschikbare ruimte. Het ontwerp van de woningen is compact en wordt aangevuld met een zorgvuldig geïntegreerde berging, wat resulteert in een gebalanceerd geheel dat zichzelf trots presenteert op de dijk.

De architectuur van deze dijkwoningen is stijlvol en modern, met strakke lijnen en zorgvuldig gekozen materialen die een stoere uitstraling creëren. Het geheel wordt omringd door hagen van verschillende hoogtes, waardoor een groene oase ontstaat die niet alleen privacy biedt aan u als bewoner, maar ook een prachtige groene voorkant creëert. De kavels lopen uiteen van c.a. 355m2 tot 645m2 oppervlakte. Iedere kavel heeft ruimte voor twee parkeerplaatsen.

 

ADRES
De Zeilen 6a en 6b Meerstad

OPDRACHTGEVER
Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf BV

AANNEMER
Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf BV

CONSTRUCTEUR
Aveco de Bondt, Holten

ADVISEUR
Aalbers installatieadvies, Nieuw Buinen
Aveco de Bondt, Holten

DATA
Ontwerp: 2023